Hirdetés

Kiszivárgott a Windows 10 Cloud előzetese



|

Csak a Windows Áruházból származó programok telepíthetőek a rendszerre.

Hirdetés

A múlt héten már beszámoltunk a hírről, hogy a nagyon közeli jövőben egy újabb Windows 10 kiadással rukkol majd elő a Microsoft. A hírek alapján a Windows 10 Cloud a Google Chrome OS közvetlen riválisa lesz, a vállalat rendkívül kedvező áron biztosíthatja majd az oktatási célú használatra szánt laptopokat és asztali számítógépeket kínáló gyártópartnereinek.


Hirdetés


A már megszokott Windows 10 kiadások és a Cloud verzió közti egyetlen komoly különbséget az jelenti, hogy a Cloudon kizárólag a Windows Áruházból telepített alkalmazások lesznek futtathatóak. Mint a napokban kiszivárgott a Windows 10 Cloud előzetest kipróbált tesztelők közül többen is rámutattak, a Windows Áruházból már hónapok óta elérhetőek a Microsoft saját Desktop App Converter eszközével átcsomagolt Win32 szoftverek is. Ezek futtatását a kiszivárgott build nem teszi lehetővé, de a jelenlegi helyzetből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.



A Cloudról szóló eredeti hírünk megírásakor ez a lehetőség eszünkbe sem jutott, azonban az új gondolat fényében rögtön érthető, hogy a Windows 10 Cloud mitől lehet igazán félelmetes ellenfél a Chrome OS számára. Az új operációs rendszerrel az iskolák úgy bocsájthatnának olcsó, ráadásul a szempontjukból teljes értékűnek mondható windowsos számítógépeket a tanulók rendelkezésére, hogy nem kellene kártevőfertőzésektől, vagy éppen nem engedélyezett portable programok futtatásától rettegniük.


(Forrás: Neowin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.