Hirdetés

Kiszivárgott az Android TV



|

Képeken a Google következő generációs szórakoztató platformja.

Hirdetés

Az elmúlt 2-3 évben számos multinacionális vállalat próbálta már „okos” set-top boxokkal forradalmasítani a nappaliban való televíziós tartalomfogyasztást, többek közt az Apple és Google után az Xbox One játékkonzollal már a Microsoft, továbbá a Fire TV-vel az Amazon is megpróbál beleszólni a háborúba. Az 5 milliót is meghaladó eladásaival várakozásokon felül teljesítő Apple TV úgy tűnik a keresőcéget is meggyőzte a komplikált felülete miatt sokat kritizált Google TV újratervezésének szükségességéről.
 

Hirdetés


A The Verge exkluzív beszámolója alapján a vállalat Android TV néven kívánja újraéleszteni a platformot. A kiszivárgott belsős dokumentumok alapján nulláról újratervezett termékre az elődjétől eltérően már a kezdetektől fogva egy csatolófelületként gondoltak, amely szimplán összehozza a tartalmakat és fogyasztókat, sejthetően részben ajánlások segítségével. Nagy vonalakban az elődje is erről szólt, azonban az egy sokkal univerzálisabb „számítási platform” volt, ebből fakadt a felületének szükségesnél nagyobb komplexitása.
 


Az új termék felületén elvileg minden szimpla kártyákon jelenik meg, a gyári távirányítójára csak négyirányú navigációs gombok, plusz Enter, Back és Home gombok kerültek. A beépített hangkeresővel is rendelkező Android TV elméletileg játékvezérlőkkel is összepárosítható lesz, a fejlesztők pedig értesítéseket is küldhetnek majd a felhasználóknak.
 


A komplett szoftver integrálva lett a Google Now szolgáltatással: az ötlet az, hogy a Google által mondjuk egy munkanap során a számítógépünk, telefonunk vagy táblagépünk segítségével összegyűjtött felhasználói információk alapján már az Android TV esti bekapcsolásakor olyan ajánlások jelenjenek meg a szoftver felületén, amelyek az előzmények alapján érdekelhetik az ügyfelet.


Az Android TV hasonlóan a Google TV-hez harmadik felek által gyártott hardvereken válhat elérhetővé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.