Hirdetés

Kitalálja a Google, hogy mit rajzolsz



|

A Google egyik mesterséges intelligencia-alapú játéka megtippeli, hogy milyen rajz kerül a kijelzőre.

Hirdetés

A Google egyre több terméke alapoz a mesterséges intelligenciára, és egyre több az olyan projekt is, amely a fejlesztések határait feszegeti ilyen segítséggel. 

Hirdetés

Ezúttal egy apró játékkal állt elő a Google. A Quick, Draw! lényege az, hogy az AI megtippeli, mit rajzolunk a kijelzőre. Az eszköz nagyon ügyes, de persze akadnak olyan formák, ami az ember számára egyértelmű, a mesterséges intelligencia mégsem boldogul vele. 

A tájékoztató szerint a játék gépi tanulásra alapoz, vagyis rajzolás közben próbálja meg a neurális hálózat kitalálni, hogy mi kerül a kijelzőre. Ez ugyan nem mindig jön össze, de minél többet használjuk, annál többet tanul. 

A játék írásban ad egy tárgyat, amit 20 másodperc alatt le kell rajzolnunk. Van, hogy hamarabb kitalálja, hogy mit akarunk, mint azt befejeznénk. Akadnak ugyanakkor helyzetek, amelyekben ismeri fel az alkotást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.