Hirdetés

Kitolna a kormányzatokkal az Apple



|

Az iCloud-mentéseket is bebiztosítanák a hatóságok ellen.

Hirdetés

Az Apple többször kijelentette, hogy ha a mostani botránnyal kapcsolatos iPhone 5C-n nem cserélték volna le az Apple ID-t, akkor ki tudták volna szedni belőle a kért információkat. 

Hirdetés

A jelszóváltás miatt azonban a vállalatnak egy egyedi rendszert kellene kifejlesztenie a készülék feloldásához és az információk kinyeréséhez. Egyébként elég lett volna egy iCloud-mentés Wi-Fi-n keresztül. 

Az opció megléte miatt most elkezdett aggódni az Apple, ugyanis lehet, hogy az amerikai kormány a jövőben kihasználná a lehetőséget hasonló helyzetekben, bizonyítékok gyűjtésére. 

Annak érdekében, hogy ez ne történjen meg újra és újra, az Apple állítólag feltörhetetlen iPhone-on dolgozik, illetve az iCloud-mentéseket is titkosítaná

Így az Apple sem férhetne hozzá a felhős mentésekhez. Igaz, hogy ettől sokan nagyobb biztonságban éreznék magukat, ugyanakkor ha valaki elfelejti a jelszavát, akkor még az Apple sem tudna segíteni az adatok visszaszerzésében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.