Hirdetés

Komoly frissítést kapott a Skype for Linux



|

Már a pingvines felhasználók is beköthetik Windows Live-os ismerőseiket a programba.

Hirdetés

A linuxos Skype felhasználók tapasztalati úton valószínűleg jól tudják, hogy a kliens pingvines változata sosem volt éppen a szolgáltatás fejlesztői csapatának szíve csücske, ráadásul a vállalat Microsoft általi felvásárlása után sokakban felmerült a gyanú, hogy a jövőben a szokásosnál is kevesebb szeretetet kaphat majd a kérdéses kiadás.


Szerencsére a prekoncepció alaptalannak bizonyult, hiszen nemrég elérhetővé vált a kliens 4.1-es változata, amely a többi „asztali” verzióhoz hasonlóan immáron képes a halálra ítélt Windows Live szolgáltatásban lévő ismerősöket is megjeleníteni. Tudtunkkal egyébiránt ez az első alkalom, hogy a redmondi vállalat Linux alatt is rendelkezik hivatalos, Live elérésére alkalmas csevegőklienssel.


A Skype for Linux 4.1 innen tölthető le, és ugyan az Ubuntu 12.10-hez nincs hivatalos verzió, ám a hosszú távon támogatott (LTS) 12.04-hez készült csomag tapasztalataink szerint tökéletesen működik a Canonical legfrissebb rendszere alatt is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.