Hirdetés

Komoly kártevőveszélyben van Európa



|

Nagyon kevesen fordítanak figyelmet a böngészők elavult beépülőire.

Hirdetés

A cyberbűnözők mindig azért járnak sikerrel, mert találnak egy gyenge láncszemet a célpontban. Úgy tűnik, Európában kicsit sincs nehéz dolguk. A német Cyscon GmbH legutóbbi elemzése a cyberfenyegetések veszélyére és az európai felhasználók tudatosságára irányult. A statisztikák szerint az európaiak elavult webböngészőket és beépülőket használnak, ami egyenlő azzal, hogy potencionális áldozatokként vannak jelen az online világban. 

Hirdetés

A szakértők még egy interaktív térképet is készítettek, amelyen az látható százalékos arányban, hogy az adott ország lakossága milyen mértékben van kitéve a fenyegetéseknek amiatt, hogy nem frissítik megfelelően a böngészőt és/vagy a beépülőket. 

A Cyscon szerint a biztonságra a legjobban a hollandok figyelnek oda, de még náluk is 51 százalék azoknak az aránya, akiknél legalább egy böngészőkomponenst frissíteni kellene. A legnagyobb gondban a horvátok vannak, ott az arány 97 százalékra rúg. Rajtuk kívül a legkevésbé a moldávok, a szerbek és a németek figyelnek oda, 94, 86 és 80 százalékos arány mellett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.