Hirdetés

Komolyabb ráncfelvarrást kap az Opera



|

Dedikált és kitűzhető felületet kapott a Facebook Messenger csevegő.

Hirdetés

Úton az Opera első komolyabb ráncfelvarrása. A böngésző Developer (alfa) kiadási csatornájában a héten elérhetővé vált "Reborn" felület minden eddiginél kevésbé platformfüggő technológiákra épül, továbbá bevezeti a böngésző beépített funkcióinak könnyebb elérésére kitalált, baloldali eszköztárat.


Hirdetés


A kérdéses eszköztár ikonjai a jobb egérgombos menüjében testre szabhatóak, jelenleg nyolc gyorsgomb helyezhető ki rá: dedikált - és normál weblapok mellé betűzhető - Facebook Messenger felület, Gyorshívó, Könyvjelzők, Személyre szabott hírek, Előzmények, Bővítmények, Letöltések, Beállítások. Ezek közül a Messenger az egyetlen teljesen új fejlesztés, érzésünk szerint nagy népszerűségre tehet majd szert a csevegőfelület.



További újdonság, hogy végre sötét téma is beállítható a felhasználói felületen, bár kissé el lett dugva az opció, a Beállítások lap Böngésző → Kezelőfelület részén lehet átváltani rá. Adódik az ötlet, hogy a témaváltás kaphatna egy dedikált gyorsgombot a baloldali eszköztáron.


Az Opera 44 újdonságait tesztelni kívánók a felületfrissítést bejelentő blogbejegyzés alján lévő linkeken tölthetik le a számukra megfelelő telepítőkészletet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.