Hirdetés

Könnyebb lesz az EU-ban zenét hallgatni



|

Az Európai Unió a határain belül gyakorlatilag megszünteti a régiós korlátozásokat a multimédia területén.

Hirdetés

Az Európai Bizottság bejelentése nyomán az emberek hamarosan szabadon férhetnek majd hozzá a digitális médiatartalmakhoz attól függetlenül, hogy az Európai Unió melyik országában tartózkodnak. 

Hirdetés

Aki tehát az egyik országban fizet elő egy zenei vagy videós streamingszolgáltatásra, az a jövőben más országokban is szabadon használhatja az előfizetéseit. Mindez a zenék mellett az e-könyveket, a sportokat és a videojátékokat (a Steamet is) érinti. Az új szabályok 2018-cal kezdődően lépnek életbe. 

A földrajzi helyek alapján történő régiós blokkolás alapesetben ellehetetleníti a felhasználókat attól, hogy külföldre utazás során a hazájukban már kifizetett médiatartalmakat elérjék. Az EU-ban jövőre mindez megszűnik, de persze az EU-n kívülről érkezők számára továbbra is kellemetlenségeket jelent majd. 

Értelemszerűen az MPAA és az egyéb jogvédő szervezetek nem nézték jó szemmel a döntést, sőt, aggódnak miatta, hogy a változtatások miatt nem tudnak majd régióalapon tartalmakat licencelni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.