Hirdetés

Könnyebb lett feltörni az iPhone-ok mentéseit



|

Az iOS 10 biztonsági hibájából adódik a probléma, de az Apple már tud róla.

Hirdetés

Úgy néz ki, hogy az Apple legújabb iOS rendszere tulajdonképpen meggyengítette az iPhone-ok biztonságát, a helyi mentésekhez az eddiginél ugyanis könnyebben férhetnek hozzá illetéktelenek. 

Hirdetés

A sérülékenységet az orosz Elcomsoft fedezte fel, amely már korábban is készített iPhone-ok feltörésére írt eszközöket. 

A cég felfedezése alapján ha valaki iOS 10-re frissít, majd mentést készít, akkor a mentés egy új jelszóhitelesítési mechanizmust alkalmaz, amely viszont több biztonsági ellenőrzést is átugrik. 

Amennyiben egy támadó megszerzi az egyik mentést, akkor az Elcomsoft új támadásával a jelszót 2500-szor gyorsabban lehet feltörni, mint az iOS 9-ben vagy korábban használt mechanizmus mellett. A régebbi iOS-ben az Elcomsoft 2400 jelszót tudott feldolgozni másodpercenként, míg az iOS 10-ben 6 milliót. 

Az Elcomsoft hozzátette azt is, hogy fizikailag betörni a készülékekbe vagy az iCloudba extrém mértékben nehézzé vált, így a gyenge pontot az itunesos mentések jelentik az iOS 10-nél. 

Az Apple már tud a problémáról, és egy jövőbeli szoftverfrissítés keretében orvosolja azt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.