Hirdetés

Könnyű lesz feltörni a Windows XP-t



|

A Microsoft ismét melegen ajánlja mindenkinek, hogy frissítse az operációs rendszerét.

Hirdetés

Jövő április 8-tól kezdve a Microsoft már nem frissíti a Windows XP-t, és így onnantól kezdve biztonsági javításokat sem kap a közkedvelt rendszer. A redmondiak a nyugdíjazás véglegesítése óta minden alkalmat megragadnak, hogy emlékeztessenek: ideje frissíteni. 

Hirdetés

A Microsoft egy dokumentumban több ír, céges partnerét is arra figyelmeztette, hogy a Windows XP nyugdíjazását követően komoly biztonsági kockázat lenne megtartani az igen koros OS-t. A dokumentum szerint a Windows XP többé nem képes védelmet nyújtani a modern fenyegetésekkel szemben, amikkel a mai vállalatok minden nap találkozhatnak. 

Az anyag felhívja rá a figyelmet, hogy jövő áprilistól a Windows XP igen sebezhetővé válik a malware-ökkel és a különféle támadásokkal szemben, így komoly kockázati tényező lesz minden egyes gép, amin még az XP fut. Emlékeztetnek arra is, hogy az ilyen gépeken tárolt adatokhoz könnyű lesz hozzájutni, mivel a rendszert is könnyebb lesz feltörni. Zárásképp azt is megmondták, hogy ma egy XP-s gép huszonegyszer nagyobb eséllyel fertőződik meg, mint egy olyan, amin Windows 8 fut. 

Sajnos világszinten a gépek több mint 30 százalékán még mindig XP fut.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.