Hirdetés

Kormányzati ügy a Windows javítás



|

Az USA nemzetbiztonsági minisztériuma is figyelmeztet a sebezhetőségre.

Hirdetés

A Microsoft Security Bulletin MS06-040 cikkében leírt javítócsomag a Windows Server szolgáltatásaihoz kapcsolódik. Egyike volt a szoftveróriás által kedden kibocsátott 12 javításnak. Biztonsági szakértők azért szentelnek olyan nagy figyelmet éppen ennek a hibának, mert az általa okozott rést már kiaknázzák a hackerek.

A Microsoft azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy kiemelten kezeljék a hibát és az azt orvosló frissítést mielőbb telepítsék.

A minisztériumi felhívás megismétli a Microsoft tanácsát és figyelmeztet, hogy ez a biztonsági hiba érintheti a kormányzati, üzleti, ipari rendszereket csakúgy mint az egyéni illetve otthoni felhasználókat.

Támadók már megkezdték a rés kihasználását, egy a hibát kihasználó példaalkalmazás már megjelent az Immunity cég biztonsági tesztkészletében. Malware (félrevezető kártékony program) változatok is terjedőben vannak.

Különösen figyelemre méltó a hiba azért is, mert a Windows rendszerekben alapértelmezésben futnak a Windows Server szolgáltatások, így egy a hibát kiaknázó féreg (worm) széleskörűen képes lenne elterjedni. A támadók által célba vett Windows Server szolgáltatások tehát nem csak az operációs rendszer vállalati, szerver változatain futnak, hanem a Windows XP Home vagy Professional kiadásában is ezek gondoskodnak az állománymegosztásról és nyomtatásról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.