Hirdetés

Közelednek az ARM64-es Windows-programok



|

Van olyan, aki már most kiadott két alkalmazást az ARM64-kompatibilis Windows 10-re.

Hirdetés

A Microsoft a tervek szerint jövőre adja ki a Windows 10-nek egy olyan változatát, amely lehetővé teszi a klasszikus Windows-programok futtatását olyan eszközökön, amelyekben 64 bites ARM-alapú processzor dolgozik. Ez azt jelenti, hogy a Snapdragon 835 is támogatott lesz. 

Hirdetés

Nem ez az első ARM-képes Windows, azonban ez az első, amely emuláció segítségével, módosítatlan formában tudja futtatni a Win32-as appokat. 

Természetesen ha a fejlesztők eleve támogatnák az ARM64-es lapkákat, akkor nem lenne szükség emulációra, cserébe még jobb lenne a teljesítmény. Vannak fejlesztők, akik lépnek majd ebbe az irányba. 

A Longhorn néven dolgozó fejlesztő a nyílt forráskódú appokkal kezdte el az újrafordítást, és máris kiadott két olyan appot (7-Zip és PuTTY), amelyek már ARM64-es Windowsra készültek. 

Az appokat a Visual Studio 2015 egy ki nem adott, ARM64-támogatással bíró verziójával fordította a nyilvánosan még nem elérhető, ARM64-kompatibilis Windows 10-re. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.