Hirdetés

Kritikus patch a Kaspersky antivírusaihoz



|

A termékeken keresztül távolról át lehetett venni a Windows felett az irányítást.

Hirdetés

Mikor soron kívüli és azonnal telepítendő javításokról írunk, akkor tipikusan a Microsoft, Adobe, vagy valamelyik alternatív böngésző készítőjének támadt váratlan munkája. Ettől függetlenül súlyos sérülékenységek bármelyik szoftverben lehetnek, még a vírusirtók sem kivételek.

Hirdetés


A Kaspersky ma soron kívüli javítást adott ki 2015 és 2016 jelzésű termékeihez, ugyanis a Google egyik biztonsági kutatója olyan sérülékenységet fedezett fel bennük, amellyel távolról átvehető volt a velük védett számítógépek feletti irányítás. Ha jól értjük a helyzetet, akkor a sebezhetőség kiaknázásához csak egy preparált állomány kellett: akkor történt meg a baj, mikor az antivírus "víruskereső" folyamata rápillantott a különleges fájlra.


Az orosz vállalat védelmére felhozható, hogy a súlyos sebezhetőség bejelentése és befoltozása 24 órán belül megtörtént, bár a Kaspersky esetében persze jogos elvárás a villámgyors reakció.


(Forrás: PCWorld | Nyitókép: Cebit Australia)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.