Hirdetés

Küszöbön a Longhorn első bétaváltozata



|

Hirdetés

A Longhorn beta 1-es változata július végén lesz elérhető, ellentétben a korábban beharangozott június 30-i időponttal.

A beta 1 fejlesztése már a végső fázisban van, gyakorlatilag az utolsó hibák befoltozásán dolgoznak a redmondi fejlesztők. Sok látványos újdonságot nem fogunk látni ebben a változatban, ugyanakkor tökéletes alapot nyújt arra, hogy a fennmaradó közel egy év során a driver- és szoftverfejlesztők a lehető legjobb körülmények között folytathassák munkájukat.

A legtöbb fejlesztőcsoport már régen elkészült a beta 1-be szánt kódjaival, most már csak néhányan dolgoznak a fennmaradó pár hiba kijavításán, amire még közel húsz napjuk van. A többi csapat már az 5200-as buildek kódját írja, ami már csak a beta 2-ben kerül felhasználásra. A második béta várhatóan novemberre lesz kész, és a vállalat úgy tervezi, hogy ez lesz az a verzió, amitől valamennyi felhasználónak le fog esni az álla. Ezt a kiszivárgott képernyőfotók is alátámasztják, a béta 2 ugyanis már tartalmazza a látványos Aero felhasználói felületet.

Noha a Microsoft a következő generációs Windows futtatásához legalább 3 GHz-es processzort és 512 megabájt memóriát ajánl, a szoftver az első tesztek szerint gyengébb gépeken is elindul, akár 128 megabájt memóriával is beéri. A kisebb teljesítményű rendszereken azonban nem lesz elérhető a Longhorn összes új funkciója, összességében a megjelenés sokkal jobban hasonlítani fog a Windows XP-re, mint a Longhornra.

A Microsoft programozói úgy alakították ki a Longhornt, hogy annak grafikus megjelenítési képességei igazodhassanak a számítógép teljesítményéhez. A hírek szerint négy különféle megjelenítési séma közül választhatnak majd a felhasználók, amelyek közül a legerősebb gépekhez igazított "Aero Glass" csúcsváltozat háromdimenziós hatásokat és áttűnéseket is tartalmaz. A "To Go" kódnevű megjelenítési sémát kifejezetten noteszgépekhez igazították, ez kevesebb speciális effektust tartalmaz. A Longhornban is lehetőség lesz arra, hogy a Windows XP-hez vagy Windows 2000-hez hasonló grafikus felületen dolgozzunk, ez a "Classic" beállítás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.