Hirdetés

Látható újításokat hozott a Windows 10 friss előzetese



|

Többek közt az Edge böngészőben tűntek fel a Redstone első érdekességei.

Hirdetés

Elérhetővé vált a Windows 10 következő nagy "szervizcsomagjának" legújabb előzetese a fast ringben lévő tesztelők számára. A Redstone kódnevű változat eddigi alfái kizárólag motorháztető alatti újításokat tartalmaztak, a most kiadott build 14267 az első olyan változat, amelybe végfelhasználók számára feltűnő újdonságok is kerültek.

Hirdetés


A Microsoft blogbejegyzése alapján az új buildben egyszerűbbé vált zenéket keresni a Cortanával. Az asszisztens mostantól a TrackID rendszerhez hasonlóan képes a számítógép mikrofonján keresztül hangmintát venni, a mintát egy online szolgáltatás segítségével próbálja azonosítani. Jól jöhet a tévében vagy rádióban hallott dalok adatainak kiderítésére.


A további fontos újítások az Edge böngészőt érintik: a Kedvencek eszköztáron a jobb egérgombos menüvel is létrehozhatóak mappák, ugyanitt bekapcsolható a Kedvencekhez tartozó szöveges címkék elrejtése (ilyenkor csak ikonokként jelennek meg a Kedvencek), kilépéskor automatikus töröltethetővé váltak az előzmények, továbbá a letöltések kezdetekor kiválaszthatóvá vált a mentés helye.


Végül megemlítendő, hogy a Messaging + Skype alkalmazásban már fotók is csatolhatóak a Skype-os üzenetekhez, plusz közvetlenül a kamerával is lehetséges üzenetben elküldendő képeket készíteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.