Hirdetés

Leáll a Microsoft és a Google energiamérője



|

A két cég indoklása szerint a piac még nem érett meg az otthoni energia-monitorozó szoftverekre. Bezár a Hohm és a PowerMeter.

Hirdetés

A Microsoft a tegnapi napon bejelentette, hogy megszünteti a Hohm energia-monitorozó szolgáltatását, amellyel a felhasználók mérhették fogyasztásukat (megadva adataikat, vagy külső fél mérőjét használva), egyúttal megtudva azt is, hogy miként tudnak abból faragni. "A béta periódusban ígéretes visszajelzéseket kaptunk a tesztelőktől és a partnereinktől" - írja blogjában a redmondi szoftvercég. "Ennek ellenére a szolgáltatás lassú piaci adaptációja miatt úgy döntöttünk, hogy inkább olyan termékek és megoldások fejlesztésére fókuszálunk, amelyeknél biztosított a hosszútávú növekedés a fejlődő piacon" - tették hozzá később.

 



A bejelentés nem sokkal azután jött, hogy a Google szintén leállította a hasonló, PowerMeter elnevezésű szolgáltatását. Utóbbi szeptember 16-án fog elsötétülni, míg a Hohm még egészen 2012 május 31-ig lesz elérhető.

 



A Google egyébként szintén a lassú piaci adaptációval, valamint a külső mérők lassú terjedésével magyarázta döntését. S mivel a két bejelentés egy időben született meg, ezért piaci elemzők azon a véleményen vannak, hogy a két mamutcég egymásra várt. Egyikük sem akarta elsőként bejelenteni a termékének a kudarcát. Végül a Google lépett, majd rögtön ezután a Microsoft is megírta a maga levelét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.