Hirdetés

Lebegő görgetősáv nélkül jön az Ubuntu 15.10



|

Túl sok munka volt garantálni a megfelelő működését.

Hirdetés

Az elmúlt néhány kiadáshoz hasonlóan az októberben elérhetővé váló Ubuntu 15.10 nem fog jelentős újdonságokat hozni, egy újabb karbantartó és csomagfrissítő kiadás lesz. Az első kifejezetten érdekes információ is csak most érkezett róla: a Unity felület ablakaiban használt lebegő görgetősáv a múlté, helyette a GNOME 3.16 klasszikus görgetősávja lesz látható.

Hirdetés


A döntés hátterében az áll, hogy a funkcionalitást állítólag nehéz volt életben tartani, mivel a Unity fejlesztőinek rendszeresen patcheket kellett küldeniük miatta a GNOME kódbázisába. A klasszikus görgetősáv használatával megszűnik ez a probléma, a felszabadult erőforrásokat pedig sokkal fontosabb fejlesztésekre tudják fordítani.


A lebegő görgetősávot még az Ubuntu 11.10-ben élesítette a Canonical, a célja a hasznos kijelzőterület növelése volt. Tapasztalataink szerint egyébként a kisebb ikonokkal és gyári betűméret csökkentésével sokkal nagyobb megtakarítás érhető el, soha nem az ablakok görgetősávjai pazarolták a helyet a Unity felületén.


(Forrás: OMG!Ubuntu | Nyitókép: Ubuntu Party)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.