Hirdetés

Lehet, hogy túl agresszívan spórol a Marshmallow



|

Furcsa szinkronizálási hiba adódott a Nexus készülékeknél.

Hirdetés

Furcsa kellemetlenséget tapasztalhattak azok a felhasználók, akik a Nexus készülékeik rendszerét Android 6.0-ra és 6.0.1-re frissítették. Nem mindenkinél, de sokaknál szinkronizálási problémák adódtak bizonyos appokkal (mint a Gmail). 

Hirdetés

A gond az, hogy az appok nem szinkronizálnak időben, így egy új üzenetről vagy levélről az értesítés nem jelenik meg időben. 

A Google oldalán egyre csak szaporodik az effajta hibajelentések száma. Úgy tűnik, hogy a Nexus 6P mellett a Nexus 6, a Nexus 5X és más modellek is érintettek, illetve, hogy akkor jelentkezik a kellemetlenség, amikor legalább 30 percig érintetlenül van hagyva a készülék. 

Ebből aztán ki is derült, hogy a Doze móddal lehet valami gond, ami a jelek szerint túl agresszívan spórol az erőforrásokkal. 

A Doze mód egy bizonyos idejű inaktivitás után mélyálomba helyezi a készüléket, a szükségtelen appokat bezárja, és lecsatlakoztatja a hálózatról - ezzel jelentősen nyújtja az üzemidőt. 

Úgy tűnik, hogy a problémát semmilyen trükk nem oldja meg, a legjobb amit tenni lehet, az a funkció lekapcsolása egyes appoknál átmenetileg. Remélhetőleg a Google hamarosan kiadja a következő javítást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.