Hirdetés

Lehetőleg azonnal frissítse a Javát!



|

Az Oracle félszáz sérülékenységet foltozott be a futtatói környezetben.

Hirdetés

Kedden a termékeinek biztonsági problémáiról hírhedt Oracle kiadta szoftvereihez a megszokott negyedéves hibajavításokat, az utóbbi olyan három hónapban összesen 127 darab hibát sikerült befoltozniuk a cég programozóinak. Az esemény az átlagos felhasználókat csupán azért érinti, mert első alkalommal a Java futtatói környezet is bekerült a szokásos javítási körforgásba.

Hirdetés


A fent említett 127 sérülékenységből 51 darab a Java futtatói környezetben volt található: 40 kliensoldali, 3 szerveroldali, továbbá 8 mindkét telepítést érintő bug lett javítva. A sebezhetőségek közül 50-et lehet távolról kihasználni, ezek közül pedig 12 a lehető legmagasabb veszélyességi besorolást kapta. A kedden kiadott verzió hivatalos megnevezése Java 7 Update 45, a telepítőkészlete innen tölthető le.


Kapcsolódó hír, hogy tegnap az Apple is kiadott egy javítást a Mac OS X-en futó Javához, ám a jövőben teljesen az Oracle-re kívánja bízni az eddig általa karbantartott komponens frissítését, így a patch telepítésével az almás kiadás böngészőbeépülője eltűnik a számítógépekről. Akinek webes felületen van szüksége a futtatói környezetre, annak manuálisan kell majd telepítenie az Oracle weboldaláról éppen elérhető verziót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.