Hirdetés

Lekapcsolja legrégebbi képes szolgáltatását a Google



|

Bekövetkezett az elkerülhetetlen, hónapokon belül bezár a Picasa Web Albums.

Hirdetés

A Picasa története még 2002-ben kezdődött, ekkor adta ki híres képnézegető és rendező programját a hasonló nevű pasadenai cég a Lifescape közreműködésével. Két évvel később a Google felvásárolta őket, 2006-ban pedig megjelent a Picasa Web Albums első verziója. A felhasználók itt bizonyos mennyiségben ingyenesen tárolhatták fotóikat, később videóikat, amik könnyen katalogizálhatók is voltak.

Hirdetés

Később aztán átvette a vezető szerepet a Google Photos szolgáltatása, s elkerülhetetlennek tűnt, hogy a háttérbe szorult kistestvért előbb-utóbb bezárják. A bejelentésre mostanáig kellett várni, a hivatalos indoklás szerint nem szeretnék erőforrásaikat két hasonló applikáció között megosztani. Aki valamilyen okból nem kívánja a Photos-t használni, május 1. - a változások életbe lépésének dátuma - után is bejelentkezhet egy ideig a Picasa Web Albums-ba, ám ekkor már csak nézegetni, letölteni és törölni lehet a galériákat, rendezni és újat létrehozni nem.

A többieknek nincs más dolga, mint belépni a Google Photos-ba, ahol már most elérhetik a Picasa Web Albums-ba feltöltött képeiket és videóikat. A Picasa asztali applikáció használatára a jövőben is lehetőség lesz, ám támogatását március 15-én végleg megszüntetik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.