Hirdetés

Lelőtte a titkosítást a táblagépein az Amazon



|

A Fire OS legutóbbi frissítése óta nincs titkosítás az Amazon táblagépein.

Hirdetés

Az Amazon tegnap úgy határozott, hogy innentől kezdve nem lesz titkosítás a módosított Androiddal operáló Fire táblagépein. A gyártó szerint a felhasználók nem örülnek az újításnak, amit egyébként csendben már rég bevezettek. 

Hirdetés

Miközben az Apple, a Samsung, a BlackBerry titkosított adatokról beszélnek, a tech szektor döntő többsége pedig őket támogatja, az Amazon ellentmondásosan áll az ügyhöz. 

A szakértők és a felhasználók szerint buta lépés ez az Amazontól, eközben az óriás szóban támogatja az Apple-t az FBI elleni vitában. 

Sajnos a vállalat gyakorlati lépése nincs összhangban mindezzel. A Fire tabletek tulajdonosainak az adatát így könnyedén ellophatja az, aki hozzájut az eszközhöz vagy egy eladott, leselejtezett modellt megpróbál feloldani és átkutatni. 

Jeremy Gillula, az Electronic Frontier Foundation szakembere szerint hiába támogatja a nyilvánosság előtt az Amazon az Apple-t, a titkosítás törlése többet árul el a kijelentéseknél. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.