Hirdetés

Lesz Microsoft Office a Chromebookokra



|

A nagyobb kijelzőjű eszközökön fizetni kell majd a szerkesztésért.

Hirdetés

Meglepően jól fogytak az elmúlt években a Google Chrome OS rendszert futtató Chromebookok, azonban a terjedésüket jelentősen akadályozta, hogy lényegében csak egy böngészőt bocsájtottak a felhasználók rendelkezésére, azaz a megszokott operációs rendszerekkel ellentétben nem lehetett szabadon programokat telepíteni rájuk. A probléma megoldása érdekében a Google lehetővé tette Chrome OS alatt az androidos alkalmazások futtatását, bár sajnos az eddig piacra került Chromebookok egy részére nem érkezik meg utólag az újítás.


Hirdetés


A Chromebookok egyik fájó hiányosságát a klasszikus irodai programcsomagok hiánya jelentette, azonban az androidos alkalmazások elérhetővé válásával némileg megváltozik a helyzet. A 9to5Google érdeklődésére a Microsoft bejelentette, hogy használhatóak lesznek a Word, Excel, PowerPoint és OneNote alkalmazások androidos változatai a Chromebookokon.



A programok üzleti modelljét is tisztázta a Microsoft: a 10,1 hüvelyk alatti kijelzővel szerelt Chromebookokon teljesen ingyenesen használhatóak lesznek, míg a kérdéses kijelzőátlótól kezdve a szerkesztési funkcióik eléréséhez Office 365-előfizetést kell vásárolniuk az érdeklődőknek. A vállalat ugyanezt a modellt használja a Windows 10 rendszerű eszközökre tervezett, univerzális keretrendszerű irodai alkalmazásai esetében is.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.