Hirdetés

Lesz WebGL az Internet Explorerben is



|

Belsős forrás szerint a hamarosan bemutatkozó új verzió már támogatja a funkcionalitást.

Hirdetés

Az első Windows 8.1 buildek kiszivárgása után nem tartott sokáig, mire buherátorok erőteljes utalásokat találtak az Internet Explorer 11-ben arra, hogy a Microsoft végre támogatni fogja a WebGL-t. A témában azóta csend honolt, ám a The Verge ropogós értesülései szerint elkészült az implementáció, így az IE11 képes lesz 3D-s tartalmakat renderelni.


Ez kiváló hír mindenki számára, hiszen a Mozilla és Epic Games a bárki által kipróbálható Epic Citadel demóban látványosan prezentálta a WebGL képességeit, ám a beépülők nélküli 3D-s renderelés használata széles körben nem terjedhet el anélkül, hogy minden fontos gyártó implementálná. A Chrome, Firefox, Opera és Safari már régóta támogatják a nyílt szabványt.


A Microsoft már jó ideje játszott a WebGL implementálásának gondolatával, ám 2011-ben jogos biztonsági kockázatokra hivatkozva elutasították az Internet Explorerbe való beépítését. A korai makacskodásban ettől függetlenül nagy szerepet játszhatott, hogy a vállalat programozóinak akkoriban ennél elemibb és fontosabb szabványokat kellett beépíteniük a böngésző motorjába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.