Hirdetés

Letaszították a Windows XP-t a trónról



|

Mostantól a világ legnépszerűbb operációs rendszere a Windows 7 a Net Applications augusztusi gyorsjelentése szerint. Három évébe került a trón átvétele, vajon a Windows 8 esetében ez a művelet gyorsabb lesz?

Hirdetés

Mi mostanában leginkább a Windows 8 bevezetésével vagyunk elfoglalva (például egy gyorstalpaló tanfolyamot is indítottunk, amelyet itt és itt érhetsz el), de a felhasználók még enyhe késéssel lépdelnek a változások nyomában.

A 2009-ben indult Windows 7 például csak mostanra ért oda, hogy letaszította a Windows XP-t a legnépszerűbb oeprációs rendszerek toplistájának éléről. Augusztusban a Windows 7 a piac 42,56 százalékát tudhatta magáénak, őt követte az XP 42,52 százalékkal, a bronz helyen a 6,15 százalékos Vista lohol. A negyedik és ötödik helyen a piac 2,45 és 2,38 százalékát birtokló Max OS X 10.7 és 10.6 található.

Az összes verziót tekintve a Microsoft még most is a piac 92 százalékát tudhatja magáénak, ami azért nem szorul sok magyarázatra a sikert illetően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.