Hirdetés

Letöltési rekordokat dönt a Vista



|

Minden idők legnagyobb letöltési forgalmát generálja a Windows Vista

Hirdetés

Az érdeklődés öt nap elteltével nemhogy alábbhagyott volna, még tovább növekedett.

A Microsoft talán egyik legbölcsebb döntése volt nyilvánossá tenni legújabb operációs rendszerének előzetes változatát. A 2007 első negyedévében megjelenő Vista számtalan újítást tartalmaz, nem véletlen, hogy a letöltendő csomag 3 gigabájtos méretre rúg. Ennyi változtatást még egy akkora cégnek is nehezére esne hibamentesen véghezvinni, mint a redmondi óriás, praktikus tehát a keresésbe a felhasználókat is bevonni. A nyilvános bétateszt pontosan erről szól, hiszen így a világ legkülönbözőbb pontjain élő -- és ami ennél talán sokkal fontosabb -- legkülönbözőbb számítógépekkel rendelkező felhasználók tesztelik egyszerre a rendszert.

Az érdeklődés minden előzetes várakozáson túlmutat, annak ellenére hogy a hivatalos közlemény szerint továbbra sem ajánlatos a programot Windows XP helyett használni. A Microsoft állítása szerint ha még több letöltőt engednének hozzáférni a telepítéshez szükséges fájlhoz, nemes egyszerűséggel az internet időszakos összeomlását kockáztatnák meg. A cég vezetői a BitTorrent alkalmazásán is elgondolkodtak - itt hozzá kell tennünk, hogy ezzel a rendszerrel kiküszöbölhető lett volna a túlterhelés problémája - majd végül ellene döntöttek, mondván: nem tenne jót senkinek, ha olyan rendszert szponzorálnánk amelyet köztudottan alkalmaznak illegális célokra is. Alternatív megoldás a telepítőlemez postai úton való megrendelése, de jobb ha tudjuk, hogy az installációs folyamathoz mindenképp szükség lesz egy élő internetkapcsolatra, az aktiválás ugyanis egyelőre csak itt történhet meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.