Hirdetés

Letölthető a Windows 8 ingyenes, "Consumer" előzetese



|

A Microsoft Barcelonában zárt ajtók mögött bemutatta legújabb platformjának az előzetesét, amely immár letölthető a weboldalukról.

Hirdetés

A redmondi szoftvercég elmondása alapján a programozói platformot bemutató Developer Preview tavaly szeptemberi megjelenése óta a Windows 8 minden téren jelentősen fejlődött. A felhasználói élmény különböző vonatkozásainak – például az érintőképernyő, a billentyűzet vagy az egér használata – kiteljesítésétől a fejlesztői platform finomításáig a Consumer Preview minden területen jelentős teljesítménybeli, minőségi és megbízhatósági előrelépést mutathat fel. Az újonnan hozzáadott funkciók révén ráadásul jóval pontosabb képet nyújt a Windows 8 képességeiről.

 



Újdonság még a Windows Store megjelenése, amely már most számos Metro stílusban elkészült Microsoft, valamint külső fejlesztők által írt alkalmazásnak ad otthont. A Consumer Preview tesztidőszak alatt ezeket az alkalmazásokat ingyenesen ki lehet próbálni. A Windows Store személyre szabott ajánlásokat ad a felhasználóknak, akik az alkalmazásokat – a beállításokkal együtt – szabadon áthelyezhetik egy PC-ről egy másikra.

A Windows 8 Consumer Preview ezen felül integrálja a felhasználók által fontosnak tartott tartalmakat a különböző webes szolgáltatásokba. Egy Microsoft-fiókba történő opcionális bejelentkezés révén a felhasználók új funkciók garmadájához férhetnek hozzá, például a beállítások tárolásához, webes tárhelyhez, email, naptár és címtár szolgáltatásokhoz, valamint számos egyéb szolgáltatáshoz való kapcsolódáshoz. A “felhőben” tárolt adatok bármely Windows-alapú PC-ről és Windows Phone 7 operációs rendszert futtató telefonról elérhetők.

Az előzetessel immár kipróbálható az Internet Explorer 10 próbaverziója is. A Microsoft népszerű internetes böngészőjét újratervezték, és teljes mértékben a Windows 8 platformot használó eszközökre szabták. A Windows 8 Consumer Preview bemutatóján a Microsoft bemutatta az x86- és ARM-alapú referencia hardvereket is, amelyek egyes fejlesztők számára – a korábbi bejelentésnek megfelelően – hamarosan elérhetők lesznek.

A Windows 8 Consumer Preview angol, francia, német, japán és kínai nyelven érhető el. További információ a Windows 8-ról és a Consumer Preview letöltéséről a preview.windows.com  és a windowsteamblog.com oldalakon olvasható. Innen pedig letöltheti a rendszert: msdn.microsoft.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.