Hirdetés

Letölthető az Internet Explorer javítása



|

Hirdetés

A hiba az ActiveX kezeléssel ált összefüggésben, bizonyos esetekben a böngésző lefagyhatott, és a támadó így programokat futtathatott le az így sebezhetővé vált gépen. A Microsoft kedden tette közzé azt a javítást, mely a regisztrációs adatbázisban letiltja a Java Virtual Machine által használt Javaprxy.dll fájlt, ezzel meggátolva a biztonsági hiba kialakulását. A megoldás mindenesetre átmenetinek tűnik, hiszen a Microsoft is elismerte, hogy ez a lépés nem javítja ki a problémát, hanem egy funkció letiltásával oldja meg azt.

A dán biztonsági cég, a Secunia szerint ez a hiba az "extremely critical", tehát a lehető legveszélyesebb kategóriába esik. A problémát felfedező osztrák biztonsági szakemberek a Microsofttól egy végleges javítás kiadását várják.

A szoftvercég addig is egy információs weboldalt nyitott a témával kapcsolatban a http://www.microsoft.com/technet/security/advisory/903144.mspx címen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.