Hirdetés

Letölthető az Office 2007 utolsó bétaverziója



|

Már letölthető az Office 2007 második bétaváltozatának technikai frissítése. A hibák javítása mellett új funkciókat is tartalmaz a csomag.

Hirdetés

A frissítés számos eddig felmerült apró bosszantó hibára gyógyír, a javításokon túl plusz funkciókat is tartalmaz, valamint finomították a kezelőfelület is. A frissítéssel kapcsolatban már most többen nemtetszésüknek adtak hangot, - ahelyett, hogy örülnének az ingyenes tesztlehetőségnek – mondván a legtöbb felhasználó már eddig is stabilnak, jól átgondoltnak, sőt befejezettnek tekintette a szoftvercsomagot, míg a Vistával mindmáig hadilábon áll a cég, ezért foglalkozzanak inkább annak tökéletesítésével.


A Technical Refresh (technikai frissítés) leginkább észrevehető átalakítása valóban a kezelőfelületet érinti, az újonnan kifejlesztett legördülő menüket a Ribbont, vagyis "szalag" megoldást. Ezzel nem kell egy sor munkaablakot, menüt és eszköztárat áttekinteni, hiszen minden parancs elérhető lesz a szalagról. Az új eszköztár - főként grafikus eszközök segítségével – mindig azokat a lehetőségeket kínálja a felhasználónak, amelyek a dokumentum előállításának adott szakaszában szóba jöhetnek. A különféle funkciók megjelenítésének újfajta megközelítésére feltétlenül szükséges volt, mert az újabb és újabb Office verziók egyre több eszközt kínáltak, és a menürendszer már teljesen átláthatatlanná vált. Tervezésekor az volt a cél, hogy a felhasználók könnyebben megtalálhassák, és egyszerűbben használhassák a leggyakrabban használt funkciókat. A régi menük helyén "galériák" lesznek, így nem szükséges megtanulnunk például azt, hogyan kell árnyékot hozzáadni egy elemhez, vagy hány százalékos szürkét kell használni, hanem egyszerűen kiválasztjuk a nekünk tetsző elrendezést vagy grafikai megoldást, rákattintunk, és már ott is van a dokumentumban. A használat így sokkal vizuálisabbá válik.

A Ribbon jobb kezelhetőséget tesz lehetővé, és az Office alkalmazásaiban otthonosan mozgó felhasználók is számos olyan lehetőséget fedezhetnek fel általa, amelyet eddig nem is ismertek, vagy csak nem jutott eszükbe használni. Természetesen a megoldásnak máris vannak ellenzői: egyrészt sokan nem szívesen szoknak át egy újszerű kezelőfelületre, mások pedig azt kifogásolhatják majd, hogy a Ribbon a képernyő aránytalanul nagy részét elfoglalja, annak ellenére, hogy az újítások egyik célja épp a munkaterület növelése volt. Készítői ezúttal a sarkukra álltak, és kerek perec megtagadták a "hagyományos nézet" (classic view) beépítését az új Office-ba. Az elégedetlenkedők kénytelenek lesznek beérni a Ribbon minimalizálásának és alkalmankénti eltűntetésének lehetőségével.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.