Hirdetés

Letölthető az Ubuntu 11.10 első bétája



|

Az Oneiric Ocelot végleges változata október 13-án érkezik meg.

Hirdetés

Elérhető az Ubuntu 11.10 első bétája, amely számos újdonságot hordoz. A 3.0.3-mas Linux kernelre épülő disztribúció megújult és továbbfejlesztett, nem mellékesen gyorsabb Unity kezelőfelülettel érkezik. Javult a multiarch-támogatás, így 64 bites rendszereken a 32 bites alkalmazáscsomagok is használhatóak.

 

Megújult a Dash, az Ubuntu pedig már a GNOME 3.1.5-ös verzióját használja. Az alapértelmezett Thunderbird e-mail-klienssel érkező operációs rendszer integrált alkalmazásainak verziója frissült, így például már a LibreOffice 3.4.2-vel és a Firefox 7 legújabb bétájával érkezik. Az Ubuntu Software Centre is frissült.

 

A bejelentkezőképernyő is megújult, nem mellékesen már Unity 2D-t és LightDM-et használ. A kikapcsológomb a meglévők mellé néhány új funkciót kapott, a kereső pedig már a zenékben is képes keresni. Az ablakkezelő gombok kizárólag akkor láthatóak, ha az egérkurzort a fejlécre visszük. Az Ubuntu 11.10 végleges kiadása október 13-án jelenik meg, addig is azonban szabadon letölthető az első bétája, az alábbi oldalról.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.