Hirdetés

Let's PHOTO DVD



|

Hosszú, unalmas diavetítések helyett izgalmas és látványos bemutatót készíthetünk a Canopus szoftverével.

Hirdetés

Számos olyan szoftver kapható a piacon, amely alkalmas DVD-Video fotóalbumok összeállítására. Ezek legtöbbje a gyors, egyszerű munkamenetet támogatja, szem előtt tartva a minél jobb kezelhetőséget. A Canopus Let's PHOTO DVD olyan felületet kínál, amelyen mind a gyors, mind a részletes szerkesztés lehetséges, ahogy igényeink, illetve jártasságunk megkívánja.

Canopus Let's PHOTO DVD


Alapmunka
A szokásos egyszerű menetben dolgozhatunk alapbeállításokkal. A program első kérdése, hogy akarjuk-e a SmartStyle sablont használni, azaz milyen grafikai stílusban szeretnénk elkészíteni a diavetítést. Ha a kívánt képeket a merevlemezről, illetve akár közvetlenül a fényképezőgépről vagy a kártyaolvasóról beillesztjük, automatikusan alkalmazza rá a kiválasztott SmartStyle sablont, azaz a hangulathoz illő nyitóanimáció és dekorációs elemek adódnak a képekhez. Egyúttal automatikusan lassú úsztatások, mozgások és áttűnések kerülnek a képek közé -- ezeket utóbb módosíthatjuk. A program alapállapotban optimalizálni is próbálja fotóinkat, de ez nem mindig sikerül jól –- ez esetben áttérhetünk kézi korrekcióra. Itt alapvető javítások eszközölhetők, korrigálhatók a fényerő (gamma is), a szín, a kontraszt és a vörös szem hibái. Utóbbi manuálisan, a szemkörnyék kijelölésével történhet, ám -- ha például a szem a szokásosnál sárgábban csillan be -- nem mindig működik jól.

Canopus Let's PHOTO DVD
Minden képnek adhatunk címet, amit persze bármely más hasonló alkalmazással is megtehetünk -- a Let's PHOTO DVD azonban egy intelligens extrát mutat fel ezen a téren: a feliratok méretükben, elhelyezésükben "ülnek" a már felhasznált grafikai elemeken, ami igen egységessé teszi a megjelenést. A SmartStyle beállítások aláfestő zenét is tartalmaznak, amit természetesen utóbb a sajátunkra is kicserélhetünk. Ha akarjuk, pepecselhetünk az egyes képváltások ritmushoz állításával az Audio Synchronization eszközben. Ezután –- ha nem kívánunk finombeállításokat eszközölni -- már csak az írás maradt meg az alaplépések közül.

Egyedi finomhangolás
Ily módon nagyon hamar elkészíthetünk egy alapvető diabemutatót, stílusosan, saját címekkel, és ha itt megállunk (a lemez kiírása után), akkor hatékonyan használtuk fel időnket. Ha azonban a munkát a fejlett lehetőségekkel folytathatjuk, akkor nagyon egyedi, céltudatosan szervezett albumokat készíthetünk. Az egyes képek közötti átmenetek, a mozgás és a nagyítás iránya sablonokból vagy akár részletesen, kulcspontokkal is megadható, így teljes mértékben mi szabhatjuk meg az események dinamikáját. Maszkokat és kereteket adhatunk bármelyik képhez, animációkat és effektusokat alkalmazhatunk. Akár háromdimenziós térbe is beforgathatjuk a fotókat, a mozgásvonal perspektívával is kombinálható. Szabadságunk azért nem terjed akármeddig: saját maszkokat és animációkat nem készíthetünk, és nem is importálhatunk.

Canopus Let's PHOTO DVD


Nagyban vagy DVD-re
Nagy felbontásban is készíthetünk bemutatókat, amennyiben a Windows Media Video formátumot választjuk, ezzel kiaknázhatjuk a nagyobb síkképernyős televíziók képességeit is. Egyéb, e-mailben történő továbbításra vagy számítógépes lejátszásra optimalizált sablonok is rendelkezésre állnak.

A legtöbb esetben DVD-re kerül a bemutató, hiszen az asztali DVD-lejátszó és televízió a legtöbb háztartásban megtalálható. Ha a gyártó honlapjáról letöltjük az ingyenes kiegészítő témákat (hopp.pcworld.hu/2097), azzal bővül a SmartStyle-sablonok és a DVD-menük száma is. Utóbbiak kínálata a legváltozatosabb stílusokat is felöleli, viszont nem találunk köztük animált háttereket, és nincs sok testreszabási lehetőségünk, csupán a címet és a lejátszógomb melletti feliratot adhatjuk meg, valamint kiválaszthatjuk, hogy hányadik kép jelenjen meg a gombon.

Összességében igen gyorsan használható fotóalbum-szerkesztő a Canopus alkalmazása, amely a mozgásvonalak tervezésében igen nagy szabadságot ad. Jól használható sablon- és grafikakészletét azonban nem engedi saját elemekkel bővíteni, és a DVD-menü készítését is erősen korlátok közé szorítja. Akik ezzel a néhány korláttal együtt tudnak élni, azok gyors, hatékony eszközt vehetnek birtokba, ha megvásárolják a Let's PHOTO DVD-t. A program ingyenes, csak minimális egyéni beállítást engedélyező, mindössze WMV-készítésre alkalmas változata megtalálható 2006. augusztusi lemezmellékletünkön.

Adatok
  • Fotóalbum-összeállítás
  • Képek importálása kameráról vagy merevlemezről
  • Intelligens grafikai sablonok és szövegezés
  • Szabadon definiálható úsztatáspályák
  • 3D-s perspektíva
  • DVD-készítés menüvel
  • Nagy felbontású Windows Media Video kimenet
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.