Hirdetés

Linus Torvalds, a Linux atyja imádja a MacBook Airt



|

Eljött az idő, amikor már nem csak a legjobb grafikusok, művészek, hanem a vezető programozók is inkább az Apple gépeket részesítik előnyben. Vajon megéri Linuxot futtatni egy Mac-en, ha van OS X is?

Hirdetés

Linus Torvalds sok-sok éve indította útjára a Linux operációs rendszert, ezalatt minden bizonnyal rengeteg gépet használt, de állítása szerint jelenleg a MacBook Air csodálója. Ez azért különösen érdekes, mivel Torvalds nem igazán szereti az Apple termékeket, ő - saját bevallása szerint - amolyan zoknis-szandálos informatikus. Az interjúban elhangzott még, hogy nem érti miért nem tud  többi gyártó hasonlóan jó laptopot gyártani, mint az Air. Persze próbálkozások vannak, kevés sikerrel és javarészt ragaszkodnak az évek során bevált sémákhoz. Pedig az Air pont amiatt jó, hogy halk és az SSD miatt gyors is. Torvaldsnak nagyon fontos a csend munka közben, a macskája dorombolásán kívül nem szeret mást, hangosabbat hallgatni hosszú órákon keresztül. Emiatt nem érti azokat akik asztali gépeket használnak. Mielőtt valami Apple marketing turpisságot sejtenénk a háttérben, a Linux atyja úgy gondolja, egyedül a szupervékony notebook különleges a cupertinoi gépek közül, szerinte a MacBook Pro is csak egy szép köntösbe zárt, ám ódivatú masina. Torvalds egyébként 11 hüvelykes Airt használ, mivel legalább annyira fontos neki a hordozhatóság, mint a korábban felsorolt tulajdonságok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.