Hirdetés

Linus Torvalds: az NVIDIA elmehet a búsba



|

A Linux atyja nem túl diplomatikus módon fejezte ki nemrég a lapkagyártó terméktámogatásával kapcsolatos elégedetlenségét.

Hirdetés

Múlt héten Linus Torvalds a finn Aalto egyetemen tanuló diákok csoportjával töltött el egy kérdezz-felelek jellegű órát, az angol nyelvű esemény teljes egészében pár nappal ezelőtt került ki a Youtube-ra, és tartogat egy váratlan érdekességet.


A tipikusan rendkívül diplomatikus Linus állítása szerint az NVIDIA az egyik legszörnyűbb vállalat, amellyel a linuxos közösségnek jelenleg dolga lehet, a meghajtójukból még mindig hiányzó Optimus támogatás (mikor a cégtől származó, különálló GPU alacsony terheltség mellett energiaspórolási célból átadja a vezérlést a noteszgép integrált Intel lapkájának) pedig csak egy újabb példa a cég nemtörődömségére, így összességében az NVIDIA elmehet búsba - bár az eredeti „F*ck you, NVIDIA” szövegezés néhány árnyalattal erősebb a fordításunknál.


A frusztráció természetesen érthető, bár véleményünk szerint Linus Torvalds-nak eddig még nem volt dolga a Radeon kártyák linuxos meghajtóival, az AMD-hez képest az NVIDIA kitűnő pingvines terméktámogatással rendelkezik. A videó hírünkhöz kapcsolódó része 48:10-nél kezdődik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.