Hirdetés

Linux: beépülőmentes Netflix a Firefox 49-től



|

Hamarosan már emiatt sem kell majd telepíteni a Silverlightot.

Hirdetés

A Firefox 49 számos érdekesebb újítást és változtatást is hoz majd: a kiterjesztéseket nem használó netezők mindegyikénél alapértelmezetten bekapcsolt állapotú lesz a többszálúsított működés (Electrolysis), elbúcsúzik a Firefox Hello csevegő, továbbá a windowsos változat megköveteli a processzoroktól az SSE2 utasításkészlet támogatását.


Hirdetés


Most újabb érdekességre derült fény: a böngésző linuxos kiadásába bekerül a Google Widevine CDM (Content Decryption Module), amelynek köszönhetően plugin nélkül használhatóvá válik majd többek közt a Netflix és az Amazon Video. Linuxon eddig Silverlight plugint kellett telepíteni a kérdéses szolgáltatásokhoz.



A Firefox platformonként eltérő CDM-eket kínál, a jelenlegi 48-as változatban Windows esetén a Google Widevine és az Adobe Primetime állnak rendelkezésre, Mac OS X alatt már csak a Widevine támogatott, míg a Linux verzióban egyik sincs benne.


(Forrás: Ghacks | Nyitókép: Alex_LG)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.