Hirdetés

Linux-képes lett a Yoga 900 és az IdeaPad 710S



|

Megérkeztek az új BIOS-ok, amelyek használatával a Windows viszont nem támogatott.

Hirdetés

A Lenovo kénytelen volt szembenézni a linuxos felhasználók haragjával, amikor kiderült, hogy több új Lenovo laptop is úgy lett konfigurálva, hogy a Windowson kívül más operációs rendszer ne fusson rajta. 

Hirdetés

Miközben egyesek összeesküvést emlegettek, mások pedig a linuxos driverek hiányára mutattak, mostantól nem lesz nehéz feltelepíteni a Linuxot az érintett gépekre. 

A Lenovo új BIOS-okat adott ki a Yoga 900, a Yoga 900S és az IdeaPad 710S gépeihez. Az új BIOS már lehetővé teszi a Linux telepítését, ugyanakkor a használatával a Windows hivatalosan már nem támogatott. Ami azt illeti, a Lenovo hivatalosan az új BIOS-t sem támogatja - vagyis a használói magukra maradnak probléma esetén. 

Bár a Lenovo szerint muszáj választani a Windows és a Linux között, néhányan már rájöttek, hogyan csinálhatnak dual-bootos rendszert a kérdéses laptopokon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.