Hirdetés

Linuxot támad az új ransomware



|

Elsősorban a webmesterekre pályázik a kelletlen kártevő.

Hirdetés

Miközben azt hinnénk, hogy a Linux-alapú gépek biztonságban vannak a cyberfenyegetésektől, addig a helyzet az, hogy felbukkant egy új ransomware, amely kifejezetten ezeket a gépeket támadja. 

Hirdetés

A kártevő a webmesterekre, illetve a weboldalak kiszolgálásához kapcsolódó mappákra utazik. A neve Linux.Encoder.1 lett. 

A ransomware titkosítja a MySQL, az Apache, valamint a home/root mappákat is. Ezt követően egy bitcoint követel a tulajdonostól a titkosítás megszüntetéséért. 

Amint valaki fizet, a rendszer jelet kap rá, hogy feloldja a mappák és fájlok titkosítását. 

A biztonsági szakemberek mindenkinek azt ajánlják, hogy készítsenek mentéseket és tartanak meg minden fájlt támadás esetén - várhatóan rövidesen elkészül a gyógyír. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.