Hirdetés

Linuxra utaló jelek a Windows 10 előzetesében



|

Két gyanús állomány is felbukkant a múlt héten kiadott buildben.

Hirdetés

Olvasóink feltehetően jókora tábora hallotta a hírt, miszerint a Microsoft szeretné egyszerűen futtathatóvá tenni az Apple iOS és Google Android rendszerekre írt alkalmazásokat a mobilos Windows 10-ben. A vállalat "hidaknak" nevezett fejlesztői eszközökkel kívánja megkönnyíteni ezen szoftverek saját operációs rendszerére való átportolását. Az androidos alkalmazások esetében konkrétan emulációval próbálkozott eddig a Microsoft, azonban néhány héttel ezelőtti hírek alapján egyelőre rengeteg munka van a Project Astoria névre hallgató kezdeményezéssel.

Hirdetés


Halottnak ettől független nem mondható az Astoria, ugyanis megjelent néhány érdekes állomány a számítógépes Windows 10 éppen aktuális előzetes kiadásában. A build 14251-ben feltűnt lxcore.sys és lxss.sys állományok jó eséllyel a Project Astoria részét képezik, az eddigi elnevezési konvenciók alapján a fájlnevek a "Linux Core" és "Linux Subsystem" rövidítései lehetnek.


Érdemes megemlíteni, hogy a Windows 10 build 14251 az első "OneCore" kernelt használó előzetes változat. A OneCore a Windows 10, Windows 10 Mobile és Xbox One operációs rendszerek rendszermagja, innentől kezdve mindegyik fent említett OS-nek ebből a közös kódbázisból jön a kernelje.


Jelenleg nem tudni, hogy a kérdéses fájloknak van-e bármiféle jelentőségük a számítógépekre szánt Windows 10, vagy esetleg az Xbox One OS esetében; álmodozni mindenesetre lehet.


(Forrás: WinBeta)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.