Hirdetés

LoonaPix.com



|

Képbolondításból profi a látványos fotókereteket, különféle maszkokat kínáló webes szolgáltatás.

Hirdetés

Látványos és hatásos fotómontázst készíteni nem egyszerű feladat. Először is szükség van egy jó ötletre – amit kitalálni néha nem is olyan egyszerű –, „nyersanyagként” kell néhány jó fotó vagy fotóobjektum, amelyből a montázst el tudjuk készíteni, nem árt egy jó képszerkesztő program, amivel az egyes darabokat át tudjuk alakítani, majd a végén az egészet „összegyúrni”. Nem utolsósorban szükség van sok-sok türelemre, némi kézügyességre és az adott program többnyire nem is alapfokú ismeretére – vagy egy olyan alkalmazásra, ami a munka nehezét elvégzi helyettünk. Ilyen például a 2008. decemberi számunk Segélyvonalának Top Tippjeként bemutatott Photofunia, amely egy pontosan ilyen feladatok megoldására készített online fotószerkesztő szoftverre.

 

 

loonapix_pcworld.jpg

Néhány példa a januári PC World hatalmas népszerűségére


 

A Photofuniához funkcionalitásában és tudásában hasonló, de felépítésében némiképp eltérő oldal a LoonaPix.com. Az eltérés egyik fő oka, hogy amíg a Photofunia oldalán jelenleg valamivel kevesebb, mint 140 sablon található, addig a LoonaPix.com a cikk írásának pillanatában nem kevesebb, mint 541 lehetőséget kínál fotóink különféle átalakítására. E számok, ha nem is napról napra, de jellemzően hétről hétre változnak, ugyanis az oldalak szerkesztői folyamatosan bővítik a kínálatot.

 

Miután ez a mennyiség „ömlesztve” teljesen áttekinthetetlen lenne, ezért a LoonaPix.com oldalon először is azt kell eldöntenünk, hogy milyen típusú módosítást szeretnénk elvégezni, a második lépésben feltöltött – 5 MB-nál kisebb, JPEG, PNG vagy GIF formátumú – képen. A választásban segítségünkre vannak a sablonok indexképei, de az effektusok esetében ezek néha kicsit becsapósak, mert nem az egész képet mutatják meg kicsiben, hanem csak azt a részt, ahova a feltöltött képet beilleszti a szoftver, így például csak az effektus generálása után derül ki, hogy a keretéből félig kicsúszott kép tulajdonképpen egy metróhirdetés, vagy hogy a szép keretbe illesztett fotó nem elsüllyed a vízben, hanem pont ellenkezőleg, pecások horgára akadt rá. Szerencsére, a program nagyon gyorsan dolgozik, így hamar kiderül, hogy mégse felel meg az adott sablon, és a böngésző vissza gombját használva a kép újbóli feltöltése nélkül próbálkozhatunk egy másik effektussal.



loonapix_effects.jpg

Közel száz profin előkészített sablon közül választhatunk


 

Az effektusok listája melletti keretben beállíthatjuk, hogy a feltöltött fotó mely részét szeretnénk látni, az adott sablontól függő képarányú részben. A keretek esetében ezt még azzal is „megfejeli” a program, hogy lehetőségünk van a fotó méretét és helyét a kiválasztott kerethez illeszteni, míg az arcbeillesztéses effektusoknál – sajnos csak Internet Explorer alatt – még forgatni és tükrözni is lehet, sőt szükség esetén világosítani és sötétíteni is, hogy még élethűbbnek tűnjön a beillesztés.

 

Az elkészült képeket egyrészt elmenthetjük a böngésző Kép mentése másként vagy Kép mentése más néven parancsával, de lehetőségünk van arra is, hogy művünknek címet adva elmentsük a LoonaPix.com galériájába, esetleg a kép automatikusan generált URL-jét elküldjük e-mailben barátainknak, vagy a program segítségével néhány kattintással feltöltsük valamelyik népszerű közösségi, blog- vagy képmegosztó oldalra.

 


loonapix_frames.jpg

A több mint 300 fotókeret között biztosan találunk kedvünkhöz és a témához illőt

 

 

Az, hogy mekkora is lesz az elkészült kép, egyedül az eredeti sablontól függ, és miután ezek többsége 700×500 pixel körül mozog, így valóban csak sávszélesség-pazarlás a 3-5 megapixeles fotók feltöltése, ahogyan azt is tudni kell, hogy ezek nyomtatása esetén némi minőségi engedményt kell tennünk.

 

 

Adatok

  • Online fotoeffektusok
  • Fotómontázsok készítése
  • Képkeretek (téma szerint csoportosítva)
  • Archelyettesítéses sablonok
  • Fotós naptárak készítése
  • Vágás maszkalakzatokkal
  • Képek megosztása a honlapon
  • Képek megosztása közösségi és blogoldalakon
  • Fejlesztő: Loona Team
  • Ár: ingyenes

 

Értékelés

Előny: egyszerű kezelés, látványos sablonok és keretek, sokféle projekttípus

Hátrány: nincs arcfelismerés, az arcbeillesztések gyenge minőségűek, a naptár rész nem honosítható

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4

Ár/érték: 5

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.