Hirdetés

Lőttek a nem hivatalos Skype klienseknek



|

A Microsoft még idén lekapcsolja a szolgáltatás publikus kommunikációs felületeit.

Hirdetés

A Skype-ot használók jelentős része feltehetően platformtól függetlenül annak hivatalos kliensét preferálja, ám kompatibilis a szolgáltatással jó néhány külsős fejlesztőtől származó szoftver (például az IM+) is, ezeket főként az egyszerre több csevegőbe bejelentkezni kívánók részesítik előnyben.


Sajnos az év végével ezen szoftverekből ki fog kerülni az Skype-ba való bejelentkezési lehetőség, ugyanis a Microsoft bejelentette a szolgáltatás külső kommunikációs felületeinek (Desktop API) lekapcsolását; ennek megtörténte után csak a hivatalos klienssel lehet majd használni a szolgáltatást. A lépés megtételét azzal indokolja a vállalat, hogy mobilos platformokon nem használható az eredetileg még 2004-ben elérhetővé tett programozási felület.


Januártól kezdve a fejlesztők kizárólag a Skype URI-t használhatják majd, azaz olyan linkeket és gombokat helyezhetnek a weboldalaikba vagy programjaikba, amelyekre kattintva például hívást vagy csevegést kezdeményez az eszközre feltelepített hivatalos kliensprogram.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.