Hirdetés

Ma érkezik az Ubuntu 14.04 LTS



|

Az elkövetkező 5 évben lesz támogatott az idei első kiadás.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben rengeteg hírt és cikket lehetett olvasni a Windows XP terméktámogatásának megszűnése kapcsán, az új számítógépet vagy operációs rendszert vásárolni nem kívánók számára pedig az egyik legtöbbet hangoztatott tanács a Linuxra való áttérés volt.
 

Hirdetés


Ilyen szempontból remekül lett kiválasztva az XP nyugdíjazásának időpontja, ugyanis a mai napon fog elérhetővé válni az Ubuntu 14.04 operációs rendszer, amely ráadásul 5 éven keresztül támogatott LTS kiadás, így jó darabig jönnek majd hozzá a biztonsági foltozások. Ezen hír írásának idején a szoftver még nem volt elérhető, az érdeklődők 32 és 64 bites változatokban többek közt az Ubuntu hivatalos letöltési oldalán keresztül szerezhetik majd be a telepítőkészletét.



Az Ubuntu 14.04 főbb újdonságai: a legfrissebb stabil csomagok és rendszerkomponensek használata, az ablakok menüsorai a képernyő tetején lévő sáv helyett a saját címsorukban is megjelenhetnek, az ablakok közt kényelmesen lehet váltani a Dash keresőjének használatával, jobb kompatibilitás a nagyon magas felbontású kijelzőkkel, számos kisebb-nagyobb vizuális tweakelés.


(Forrás: OMGUbuntu)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.