Hirdetés

Ma tárgyalják a Microsoft-pert



|

Ma zajlik le a GVH szerint versenykorlátozó közbeszerzés tárgyalása.

Hirdetés

A Központi Szolgáltató Főigazgatóság kiírását három magyar cég támadta meg a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. Az Open SKM, az ULX és a Multiráció szerint a kiírt pályázatban az állt, hogy a nyertesnek Microsoft, illetve vele egyenértékű szoftverterméket kell szállítania - azaz a kiírás megnevezett egy céget, így az versenyelőnyhöz jutott. A Közbeszerzési Döntőbizottság mint elsőfokú hatóság a kifogást elutasította, ezt azonban megtámadta a bíróságon Morvayné Vígh Katalin, a Gazdasági Versenyhivatal képviselője a Közbeszerzések Tanácsában.

 

0706ms.jpg

 


A tendert négyéves időszakra írta ki a KSZF: ezalatt a központi közbeszerzésben érintett szervezetek elviekben 25 milliárd forintért szerezhetnek be szoftvereket, ám mivel keretösszegről van szó, elképzelhető, hogy ennél csak jóval kevesebbet fordítanak programok vásárlására. Az idei első negyedévben kiírt központi közbeszerzési pályázatot négy olyan konzorcium nyerte el, amelynek tagjai a Microsoft partnerei és viszonteladói.


A konzorciumokat - a szoftverbeszerzési feltételektől függően különböző összeállításban - az Aquis, a HP, az Atigris, az Albacomp, az M&S, a Humansoft, a WSH, az EuroOne, a Delta, a VTSOFT, a KFKI, a Getronics, a Rufusz Kft., a Rufusz Computer Informatikai Zrt., a Synergon, a Systrend, az Aloha, a Nádor, a Noreg, a Racionet, a Trendex, a Grepton és a Montana hozta létre.


Vitatott időpontok, és a Microsoft álláspontja - a hír folytatódik >>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.