Hirdetés

MAGIX Music Maker 11 Deluxe



|

Zeneszerkesztés kezdőknek és középhaladóknak egyaránt, egyáltalán nem drágán.

Hirdetés

A zenekészítés sokunknak valamilyen misztikus, hétköznapi fejjel áttekinthetetlen tudománynak tűnhet, valójában ma már temérdek eszköz áll rendelkezésünkre, amivel ez szinte pofonegyszerű hobbivá válhat. A MAGIX szoftvereinek fejlesztésekor mindig ezt a könnyedséget tartotta szem előtt, ahogy a Music Maker sorozatánál is. Nincs más dolgunk, mint a kész mintákat egy elrendezősávba helyezni, esetlegesen néhány effektet alkalmazni, és kész is a zene.

 

Igaz, minden évben újít valamit a MAGIX, de komolyabb, némi ráncfelvarráson túlmutató újítást azonban 2-3 éves ciklusokban mutat fel a német szoftverfejlesztő cég. Most úgy néz ki, pont egy ilyen ponthoz érkeztünk -- nézzük sorra, milyen újdonságokkal jelentkeztek ezúttal.

  
mmm11_-small1.jpg

  

 

A külcsín

Természetesen ez az első, ami szembeötlik, itt igen látványos változások történtek. Az egész kezelőfelület egy kicsit sötétebb, de még inkább kontrasztosabb lett, jobban észrevehetőek az egyes elemek. Ugyan szubjektív, de nekünk ez az új színvilág jobban tetszik az előzőeknél. Érzésünk szerint ez a változás az elrendezősávba helyezett minták megkülönböztetésében is sokat segít -- ezt tovább javítja az is, hogy a sáv elnevezése mellett kiválaszthatunk egy tetszőleges ikont is, hogy tudjuk, milyen hangszert, esetleg effekust raktunk oda. Megváltoztatták a tartománykezelést is -- igaz erre nem tudjuk nyugodt lélekkel mondani, hogy sokkal jobb lett, szokás kérdése, mennyire esik kézre a kezelése. Mindenesetre külön adhatunk meg tartományt, és külön egy úgy nevezett referencia pontot, és ettől a referencia ponttól függ az is, honnan indul a tartomány.

 

  
mmm11_2_small.jpg
 

 

Belbecs

Tapasztalatunk szerint javítottak az ASIO (Audio Stream Input Output) kezelésen is, habár itt még van bőven hely fejlődésre, tekintettel a szabvány folyamatos fejlesztésére. De új funkciókkal is bővült a Music Maker. Az egyik ilyen funkció a Harmony Agent. Sokunk játszott már hangszeren, talán még most is -- a Music Maker ezen funkciója segít a szoftver és a hangszer együttműködésében. Megmutatja egy kis animáció segítségével, hogy mikor, milyen dallamot kell játszanunk az adott hangszeren.

 

Megújult a Mastering Suite is, ami egy elkészült dal végleges, normalizált hangterjedelmének elkészítésében segít. Kapott ugyanis egy új, négysávos hangszínszabályzót, amelynek kezelése nagyon egyszerű, és lehetőséget ad a profiknak is finomhangolásra -- a kezdőknek pedig néhány előre megszabott beállítást is beépítettek. Fontos újítás a VariVerb is: az előző verziókban csak két dimenzióban, térhatás és sztereó hangzás nélkül alkalmazhattuk a Reverb, azaz visszaverődéses effektusokat -- a 11-es kiadásban ez megváltoztatták, és teljes sztereó hatással használhatjuk ezeket a funkciókat.

 

Persze mint minden új verziójú Music Maker esetében, a 11-eshez is sok új hangmintát kapunk, amiket kiegészít a MAGIX tárhelyén található, folyamatosan frissülő effekt-bazár. A szoftver új kiadása most sok újdonsággal rukkolt elő, könnyebb lett a használata is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.