Hirdetés

MAGIX Xtreme Photo & Graphic Designer 2



|

Egymagában igyekszik lefedni a fotós, grafikus feladatokat a program, mely túltesz elődjén és sok más grafikai csomagon is.

Hirdetés

Négy fő lapból álló indítómenüvel kezdhetjük a munkát a program telepítését követően. Itt a fotós, design, webdesign és online témakörökben találunk különféle tipikus tevékenységekhez gombokat. Lenyomásukra alapvetően a Photo Designer, a Graphic Designer alkalmazások vagy webböngészőnk indul el.

 

 

magixxtremedesigner2.jpg
 

 


Fotó


Nem sokat változott az előző kiadás óta a Photo Designer, melyet a részletes fotószerkesztés feladatához mellékel a gyártó. Eléggé áttekinthető, hagyományos kiosztású kezelőfelületet kínál és alapvető szerkesztési feladatok elvégezhetők vele. Van benne intelligens kijelölés (mágneses lasszó), vörös szem eltávolítás, klónozás. Igaz, csak emiatt nem vennénk meg a csomagot, de ha más fotószerkesztőnk nincs, akkor a Photo Designer némiképp pótolhatja a hiányt.

 

 

facefilterstudi2.jpg
FaceFilter Studio 2 SE - nem csak javítani lehet egy arcon...
 

 

Most is megtaláljuk a csomagban a Magix Photo Managert, amivel rendszerezhetjük képeinket. Könnyed kezelőfelületű alkalmazás, de találunk hasonló színvonalú programot az ingyenes szoftverek világában is. Érdekes extra a FaceFilter Studio 2 SE. A program segítségével megváltoztathatjuk egy portré szereplőjének arckifejezését, hangulatát vagy fiatalíthatunk rajta. Az SE a megnevezésben a csökkentet változatot jelöli, így automatikus „tatarozásra" nincs lehetőségünk, de azért könnyen feljavíthatunk egy mogorvább arckifejezésű, de amúgy jól sikerült portrét. A hagyományos retusáló eszközök is rendelkezésre állnak, nagyon is jól kezelhető felületen tüntethetjük el a tipikus bőrhibákat, könnyebben, mint a mellékelt fotószerkesztő alkalmazással.


Vektor és bitkép


Nem csak a vektoros munkák terén bővültek a Graphics Designer alkalmazás lehetőségei, de számos fotós funkciót is átvett, amit eddig a Photo Designerrel lehetett megoldani. A kezelőfelületben megjelentek a gyors fotóvágásra, forgatásra szolgáló elemek, sőt a jelszinteket is befolyásolhatjuk és teljesen új megvilágítást is adhatunk a fotóknak, anélkül, hogy más alkalmazást el kellene indítanunk. Számos effektust használhatunk élő előnézettel, amivel jócskán átváltoztathatunk egy képet, akár grafikává vagy vektorrajzzá is alakíthatjuk azt.

 

 

spotlight_on_photo_.jpg
Meglepően új megvilágítást kaphat képünk a BumpMap révén

 

 

Jócskán nőtt a sablonok száma és jó néhány jelentős újdonság is megjelent. A Bevel eszköz segítségével árnyékolható, három tetszőleges pontból megvilágított peremet adhatunk az objektumoknak, ami különösen szövegekhez adhat újszerű, egyedi és az eddigieknél sokkal természetesebb hatást. Szövegek kihúzásában segít az Extrude, a Mould eszközzel pedig utóbb másolható perspektívát adhatunk egy felületnek. Itt néhány gyári sablon is rendelkezésre áll, de akár szabad kézzel (egérrel) forgathatjuk megfelelő állásba a rajzobjektum síkját.

 

bevel_extrude.jpg
Bevel (fent) és Extrude (lent) eszközökkel
igen plasztikus szöveghatások érhetők el
 

 

 

Továbbfejlesztették a színkezelést és megjelentek a hivatkozott színek, azaz egy színt egy szülő szín árnyalataként definiálhatunk, így utóbb a szülő szín változását automatikusan követik a leszármazottak. Támogatott a CMYK színek használata is. Rendelkezésre állnak átmenetes és bitmintás kitöltések, átlátszóság és kontúrozás. Ha nyomdai előkészítéshez nem is, de házi kisirodai kreatív használatra igen sokoldalú eszköz a Designer, ami fotós és szöveggrafikás téren is elég jól megállja a helyét.

 

 

redcar.jpg
Aprólékos vektoros rajzokhoz ideális eszköz a Graphic Designer  2
 

 

 


Weblap, de nem olyan könnyedén


Alapvetően nem weblap szerkesztő program a Designer, de ha már megszoktuk benne a munkát, erre a célra is használhatjuk. Kilencféle komplett designból válogathatunk, mindegyik tartalmaz index oldalt, fotóalbumot és még hat különféle kiosztású aloldal elképzelést. A sablonokból kiindulva gyorsan átvariálhatjuk a színeket a paletta szerkesztésével, kicserélhetjük a fotókat, szövegeket és a hiperhivatkozások megadásának módja is eléggé egyszerű. Több kézügyességre lesz szükség, ha már új elemeket, például egy logót szeretnénk felvenni oda, ahol eddig egy szöveges blokk volt, de ez is megoldható. Mindenesetre azért nem egygombos eszközről van szó, így használata egy kis gyakorlatot igényel, legalábbis a Designer használatában.

 

webdesign.jpg
Sablonokból indulhatunk ki webszerkesztéskor
 

 

 


Néhány weboldalát kínálja a Magix a Designer 2 indítómenüjében, érdemes ezeket felkeresni. Abszolút kezdők megtalálják itt az online Magix Website Makert 500 GB tárhellyel, ami valóban néhány kattintással egy épkézláb megjelenésű flash alapú oldalt állít össze - igaz, ez a szolgáltatás ingyenesen áll bárki rendelkezésére. Hasonlóképpen ingyenes igénybe vehető a Catooh.com online szolgáltatás, ami kreatív alapanyagok, képek, videók és zenék tárháza, sok ingyenes és még több fizetős tartalommal. Nagy előnye, hogy teret ad saját kreativitásunk készpénzre váltásának is, ugyanis nem csak vásárolhatunk, de eladhatunk is az oldalon.

 

animationpreview.jpg
Alap flash banner tervezőnek is használható a Graphic Designer 2
 

 

 

Alapvető animáció készítő képességekkel is felvértezték a programot. Ez nem merül ki animált GIF-ek létrehozásában, még ha ezekből igen csinos mintákat találunk is a galériában, szép számmal. A programmal Flash bannereket, elemeket is tervezhetünk, kiindulhatunk a mintegy tucatnyi mellékelt mintából vagy tiszta lapból. Ellentétben a professzionális flash készítő alkalmazásokkal itt a hangsúlyt nem a részletességre, hanem a minél egyszerűbb kezelhetőségre helyezték, ezért nem idővonal, hanem kulcskocka nézetben dolgozhatunk. Azok számára, akik még nem dolgoztak animációkkal, ez jóval érthetőbb megközelítést biztosít ahhoz, hogy egyszerűbb munkákat elkészíthessenek. Hasznos, hogy a flash előnézet mellett ott találjuk a képkockák számát, az animáció által igényelt tárterület méretét és a letöltéséhez szükséges időt modemes és széles sávú kapcsolat esetében is.


Nem mellékes segítség lehet, hogy a program támogat számos grafikai formátumot, beleértve az Adobe és a Corel vektorgrafikus formátumait is (például cdr, eps, ai), ezeket szabadon beilleszthetjük, újraszerkeszthetjük a Graphics Designer 2-ben. Ha éppen különféle grafikákra vadászunk, megtehetjük, hogy egy megadott weboldalon lévő valamennyi képet letöltetjük automatikusan.
Mesteri grafikákat alkothatunk a Xara nyomdokain járó Xterem Designer segítségével és akkor is átlag feletti munkát végezhetünk, ha nem vagyunk mesterei a vektorok csűrésének-csavarásának. Úgy érezzük, hogy a csomag, ha nem is minden területen egyformán erős, de egy kicsit is gyakorlottabb vagy bátrabb felhasználók kezében igen hatékony kreatív eszköz lehet, mindenképpen megéri az árát.

 

 

Névjegy

 

Termék: Xtreme Photo & Graphic Designer 2

Forgalmazó: MAGIX AG.

Ár: 13 300 Ft (átszámítva)

Web: katt ide

 

 

Adatok

 

  • Vektorgrafikus szerkesztés
  • Ismert grafikus és vektoros állományformátumok támogatása (ai, cdr, eps)
  • Fejlett grafikai eszközkészlet
  • Kreatív fotóretusálás
  • FaceFilter Studio 2 SE arcretusáláshoz
  • GIF és Flash animációk készítése
  • 250 sablon kiadványokhoz és weboldalak készítéséhez

 

 

Értékelés


pcworldajanlata120keretel.png
Xtreme Photo & Graphic Designer 2

Előny: Sokoldalú, viszonylag könnyen használható kreatív szoftver készlet

Hátrány: A fotóalkalmazásnál és rendszerezőnél találnánk jobb ingyenes programot

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4

Ár/Érték: 4,5




Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.