Hirdetés

Már 400 millió eszközön fut Windows 10



|

Az ingyenes frissítési akció befejezése közel felére csökkentette a növekedést.

Hirdetés

A vállalati ügyfeleknek rendezett Ignite 2016 konferencián nem csak az Edge böngésző virtualizációt használó biztonsági újításáról hullott le a lepel, de többek közt kaptunk két érdekes statisztikai adatot is. A Microsoft szerint globálisan jelenleg 400 millió aktívan használt eszközön fut Windows 10, bár a szám kissé csalóka, ugyanis ebbe nem csak a számítógépek és a táblagépek tartoznak bele, hanem az Xbox One játékkonzol és a Windows 10 Mobile rendszerű okostelefonok is.


Hirdetés


Júniusban még csak 350 millió Windows 10-es hardver volt használatban, azaz nagyjából három leforgása alatt 50 millióval bővült a Windows 10-es eszközök száma, havonta olyan 16,6 millió eszköz csatlakozott a klubhoz. Ez önmagában fantasztikus növekedésnek mondható, ám drámai visszaesés a Windows 10 térhódításának eddigi üteméhez képest, az ingyenes frissítési akció ideje alatt havonta közel 30 millióval nőtt a rendszert futtató hardverek száma.



A Windows 10 növekedési statisztikáján túl a Microsoft elárulta, hogy az előfizetéses Office 365 irodai programcsomag már 60 millió céges előfizetővel büszkélkedhet. A fogyasztói verziójának felhasználói számáról nem kaptunk friss információt, 2016 júliusának végén 23,1 millión fizettek az otthoni kiadás használati jogáért.


(Forrás: The Verge, Windows Central)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.