Hirdetés

Már 630 millió Windows 7-licenc kelt el



|

Az üzleti szférában az asztali gépek több mint felén fut ez az operációs rendszer.

Hirdetés

A Microsoft pénzügyekért felelős igazgatója, Tami Reller jelentette be egy kanadai konferencián, hogy immáron több mint 630 millió licencet értéksítettek a Windows 7-hez. Az üzleti szektorban működő asztali gépeknek már több mint a felén fut az említett operációs rendszer, sok esetben pedig a Windows XP-ről váltanak a cégek.

 

A Windows 7 elterjedésének az üteme felgyorsult az utóbbi időben, és bár a Windows 8 néhány hónapon belül megérkezik, a Microsoft mindenkit igyekszik megnyugtatni, hogy a Windows 7-es PC-k tökéletesen működnek majd az új OS mellett is. A következő év elejéig egyébiránt aki Windows 7-et futtató gépet vásárol, az verziótól függetlenül 15 angol fontért válthat majd a Windows 8 Pro változatára.

 

Az internetes elemzésekkel foglalkozó Netmarketshare ugyanakkor megjegyezte, hogy a Windows XP még mindig a legnépszerűbb operációs rendszer, hajszálnyival megelőzve a Windows 7-et. A telepített Windows-ok számának csupán a töredékét teszi ki a Windows Vista és a 8.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.