Hirdetés

Már a Chrome OS-t is támogatja a VLC



|

Igaz, hogy az androidos verziót portolták át, de megérkezett Chrome OS-re is.

Hirdetés

A Chromebookokat elsősorban a webes appok futtatására és böngészésre tervezték, ugyanakkor egyre több app van, amivel hagyományosabb számítógépként is lehet használni ezeket. 

Hirdetés

Most például megérkezett a VLC médialejátszó, ami innentől kezdve Chromebookon és Chromeboxon is használható. 

Ez a kiadás nem hasonlít a windowsos vagy a maces változatra, és ez nem véletlen. Gyakorlatilag az androidos app átportolt verziójáról van szó. 

A Chrome OS-nek egyébként van beépített médialejátszója, de a VLC sokkal többet tud. Több audio- és videoformátumot támogat (például FLAC és MKV), valamint kezeli a feliratfájlokat, a lejátszási listákat, a netes streameket. 

Nem szabad elfelejteni, hogy a Chrome OS-alapú gépek tárhelye általában korlátozott, ezért filmmaratont nem egyszerű velük tartani. Az viszont jó hír, hogy mostantól internet nélkül is könnyen és sokoldalúan lehet velük videózni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.