Hirdetés

Már a kiterjesztett valóságban is működik a VLC



|

Elérhető a Windows 10-es, univerzális VLC app.

Hirdetés

Beletelt némi időbe, de a Videolan végre kiadta a VLC médialejátszó app bétáját Windows 10-re. A VLC 2.0 már a Universal Windows Platformra épít. 

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy fut asztali gépeken, táblagépeken és okostelefonokon is. Az eltérő kijelzőkhöz automatikusan alkalmazkodik, és nagyon rövid időn belül az Xbox One-t, a Surface Hubot és a HoloLenst is támogatja. 

Természetesen kifejezett asztali verzió továbbra is lesz Windowsra, Macre és Linuxra. Ebben néhány plusz extra is van, azonban az UWP-s verziót könnyebb lesz használni, főleg érintőképernyős eszközökön. 

A VLC szinte minden audio- és videoformátumot támogat, és az UWP-s kiadás kezeli a feliratokat, van kép-a-képben módja, és a fejezetekkel is boldogul többek között. 

Sok tekintetben az iOS-es és az androidos kiadásból merít ez a mostani, ami azonban támogatja az élő csempéket, a Cortanát és a Continuumot is, továbbá a DirectX 11.1-et. Így a 4K-s videók lejátszása még zökkenőmentesebb, az üzemidő pedig javulhat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.