Hirdetés

Már a Windows 7 a legnépszerűbb operációs rendszer



|

A Windows 7 a halhatatlan Windows XP-t is lehagyta.

Hirdetés

A StatCounter legfrissebb felmérése szerint - amelyet 3 millió oldal adataiból gyűjtött és állított össze - október első felében a Windows 7 lehagyta a Windows XP-t népszerűségben, és a világ elsőszámú operációs rendszerévé vált, egy kicsit több mint 40 százalékos részesedési aránnyal (szeptemberben még 39,04 százalék).

 

Annak ellenére, hogy a halhatatlan Windows XP-t megfosztották a koronájától, még mindig kiemelkedően teljesít, ugyanis a piac 38,62 százalékát birtokolja. Harmadik a Windows Vista, 11,18 százalékos részesedéssel, míg a negyedik helyet az Apple Mac OS X operációs rendszere foglalja el, 7,3 százalékkal. Az ötödik az iOS, 1,1 százalékkal.

 

A Windows 7 két évvel a megjelenése után az operációs rendszerek királyává vált, és várhatóan néhány évig még az első helyen is marad.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.