Hirdetés

Már AMD és Intel GPU-val is működik a SteamOS



|

Megkezdődhet a rendszer szélesebb körű otthoni tesztelése.

Hirdetés

Az elvártnak megfelelően az idei Consumer Electronics Show-n bemutatkoztak az elkövetkező hónapokban elsőként piacra kerülő Steam Machines hardverek, a gyakorlatilag játékkonzolokéra hasonlító dobozokba bújtatott sima számítógépek különlegességét a Valve Software ingyenes SteamOS operációs rendszere jelenti.
 

Hirdetés


A néhány hónapja bejelentett, Debian Linux alapú operációs rendszer béta változata decemberben vált elérhetővé a pingvines szakértelemmel rendelkező érdeklődők számára, azonban rendkívül súlyos problémát jelentett, hogy kizárólag NVIDIA GeForce grafikus kártyákat támogatott. Ezen malőr tegnap nagyrészt megoldódott, ugyanis a legfrissebb kiadás már az AMD és Intel grafikus lapkákkal is megbirkózik, noha a tájékoztatás alapján a Valve továbbra is szorosan együttműködik az érintett vállalatokkal egyes kisebb-nagyobb problémák megoldásán.


Az Intel esetében nem tisztázott a kompatibilis GPU-k köre, azonban a Radeonok esetében biztosan csak a HD 5000 szériától kezdve van támogatás, amely kellemetlen lehet az egyszerűbb játékok esetében továbbra is elfogadható teljesítményt nyújtó régebbi kártyák tulajdonosai számára.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.