Hirdetés

Már az első Doom méretével vetekszenek a weblapok



|

Elérte a 2,3 megabájtot a weboldalak átlagos letöltési mérete.

Hirdetés

A lassan betöltődő és megjelenő weblapok teljesen hétköznapi nyűgnek számítanak, az okukat többek közt a böngésző által weblaponként letöltendő és feldolgozandó adatok folyamatos növekedése jelenti. A MobiForge mérései alapján 2011 eleje óta nagyjából megháromszorozódott a weblapok betöltésekor lehívandó adatok mennyisége, az idAei év elejére az érték elérte az átlagosan 2,3 megabájtot. Összehasonlítási alapul ez nagyjából annyi, mint az 1993-as Doom telepítőkészletének mérete.

Hirdetés


Szerencsére jó hírekkel is szolgálhatunk. A MobiForge statisztikái alapján a tavalyi év második felében az előrejelzetthez képest némileg csökkent a weblapok méretének növekedési tempója, továbbá az Alexa TOP10-es weblapjainak letöltési mérete 2014 eleje óta töretlenül csökken. Ezek esetében az idei év elejére 1,2 MB alá bukott az átlagos letöltési méret, azaz a nagy átlaghoz képest közel feleakkora méretűek.


Az átlagos letöltési méret változása


Átlagos letöltési méret változása: összes mért weblap vs. Alexa TOP10


(Forrás: Geek.com)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.