Hirdetés

Elérhető az Ubuntu 13.10



|

A legfontosabb újítást a Dash kiterjesztett online keresője jelenti.

Hirdetés

Új operációs rendszerek tekintetében rendkívül erős a mai nap felhozatala, ugyanis délután nem csak a Windows 8.1 került piacra, de a Canonical is kiadta az Ubuntu 13.10-es változatát. A szokás szerint teljesen ingyenes Linux-disztribúció az ubuntu.hu portálról is letölthető, a tükörszerverek terheltségének csökkentése érdekében a torrentes verzió választása javasolt.

Hirdetés


A Saucy Salamander kódnevű friss Ubuntu az eddigi változatoktól eltérően szerény mértékű újítás kapott, az egyetlen látványos a Dash megújult keresője. A keresőmezőbe gépelve 50-nél is több online szolgáltatásból próbál találatokat behúzni a menü, ám az eddigi tapasztalatok alapján nagy a káosz, így érdemes kikapcsolni az irreleváns információforrásokat – vagy ízléstől függően rögtön a komplett netes keresgélést.


Ezen túlmenően a 13.04-hez képest lényegében csak a programok terén frissült a Saucy, így az előtelepített alkalmazásokból rögtön a legújabb verziókat lehet használatba venni, plusz új háttérképeket is kapott a disztribúció. Az Ubuntu 13.10 kiadásával párhuzamosan a mobilokra szánt Ubuntu Touch első stabil változata is elérhetővé vált.


(Források: OMGUbuntu, ubuntu.hu)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.